Новини

Десята Національна конференція ЛГБТ-руху та ЧСЧ-сервісу України «РІЗНОМАНІТТЯ та РІВНІСТЬ: політика взаємодії, реалії та пріоритети»

19-22 жовтня 2017 року в Києві відбулась Десята Національна конференція ЛГБТ-руху та ЧСЧ-сервісу України «РІЗНОМАНІТТЯ та РІВНІСТЬ: політика взаємодії, реалії та пріоритети» метою якої стало зміцнення координації та підвищення професійності в ЛГБТ-руху. Під час конференції обговорювались теми стратегічної інформації, подолання дискримінації на ґрунті гомофобії, координація дій між організаціями, які представляють ключові групи населення, виклики у сфері публічних ЛГБТ-заходів, адвокаційні пріоритети ЛГБТ та багато іншого.

lgbt

В рамках конференції ЮНЕЙДС ініціював окрему сесію для обговорення ролі ЛГБТ руху у Стратегії подолання епідемії ВІЛ-інфекції в Україні в контексті Національних цілей сталого розвитку, реформи системи охорони здоров’я, Дорожньої карти профілактики ВІЛ та Стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу на період до 2020 року, досягнення цілей 90 90 90 серед ЧСЧ, а також долучився до обговорення інших нагальних питань.

З привітаннями до учасників конференції звернулись пан Хрис Маллуріс, Радник з питань мобілізації спільнот, штаб-картири ЮНЕЙДС, Др. Джордж Аяла, Виконавчий Директор Глобального Форуму ЧСЧ та пані Лорель Спраг, Виконавчий Директор Глобальної мережі людей, які живуть з ВІЛ.

Хрис Маллуріс, Радник з питань мобілізації спільнот, штаб-картири ЮНЕЙДС

Др. Джордж Аяла, Виконавчий Директор Глобального Форуму ЧСЧ

Лорель Спраг, Виконавчий Директор Глобальної мережі людей, які живуть з ВІЛ

Національна конференція ЛГБТ-руху та ЧСЧ-сервісу є ключовим колективним інтеграційним заходом для ЛГБТ-активістів , який щорічно відбувається в Україні починаючи з 2008 року. Організаторами конференцій є українські ЛГБТ-організації, проекти міжнародної технічної допомоги та міжнародні агенції, включаючи систему ООН в Україні, зокрема ПРООН та ЮНЕЙДС.

Ключова група населення ЧСЧ нараховує більше 151 000 осіб і має поширеністю ВІЛ-інфекції 5%.