Новини

Школа бюджетної адвокації програм профілактики ВІЛ-інфекції в рамках Співпраці Уряду Нідерландів та ЮНЕЙДС в інтересах ключових груп населення

В рамках співпраці Уряду Нідерландів та ЮНЕЙДС в інтересах ключових груп населення, ЮНЕЙДС підтримав Школу бюджетної адвокації, яка проходила у Львові з 30 вересня до 3 жовтня 2017 року.

unaids lviv

Багаторічна двостороння співпраця між Урядом Нідерландів та ЮНЕЙДС спрямована на посилення координації, розбудову потенціалу та систематичне залучення громадянського суспільства до національної відповіді на СНІД. Однією з ініціатив, яка реалізується в Україні є підтримка, забезпечення сталого розвитку та подальша інституоналізація Національної платформи ключових груп населення.

Національна платформа об'єднує організації і окремих людей, які представляють працівників секс-бізнесу, споживачів ін'єкційних наркотиків, колишніх в'язнів та ЧСЧ та працюють у сфері профілактики та лікування ВІЛ-інфекції.

Учасники Школи ознайомились з концепцією соціальної підзвітності, яка передбачає участь громади у всіх етапах прийняття рішення про бюджетне фінансування, навчились використовувати цю концепцію разом з бюджетним аналізом для фокусної бюджетної адвокації послуг профілактики ВІЛ інфекції, дізнались про бюджетний процес і можливості участі представників НУО в ньому, а також про можливості моніторингу державних бюджетів, включаючи існуючі інструменти моніторингу та роботу з відкритими даними.

Учасники тренінгу обирались на основі запропонованих проектів, мотивації вивчати та застосовувати знання у своїй поточній роботі з профілактики ВІЛ та супроводу ЛЖВ, соціального замовлення на послуги з ВІЛ, а також на підставі участі у процесах покращення інвестицій у здоров'я в межах Національної реформи системи охорони здоров'я.